Beleggen in vastgoed/appartementen?

Waarom appartementen
 
Uit recente cijfers van de NVM en Vastgoed Management Nederland blijkt in een groot aantal in de Randstad gelegen steden een enorm tekort te zijn aan appartementen met een huur in het middensegment. (vanaf € 712,00 tot € 1.000 huur per maand)
 
Door de strenger geworden hypotheekregels en de toewijzingscriteria behorende bij appartementen tot € 712,00 per maand, zijn veel mensen op zoek naar een appartement met een huurprijs boven de € 712,00 maar tot € 1.000,00.
 
Daarnaast draagt de vergrijzing, het feit dat steeds meer mensen alleen wonen en de jobhoppers op de arbeidsmarkt er toe bij dat deze groepen geen huis willen of kunnen kopen. Verder kent een appartement geen grote verassingen op het gebied van onderhoud omdat in de servicekosten een bedrag hiervoor wordt gereserveerd.

 

Voor wie interessant?
 
Randstedelijke appartementen zijn vaak stabiele beleggingen. Het is daarom een prima alternatief voor uw spaargeld dat momenteel zelfs geld kost. Daarnaast is het een slimme manier om pensioen op te bouwen. U behoeft geen vermogende particulier te zijn.

 

Indien u geld leent om het appartement deels te financieren, kunt u met de maandelijkse huuropbrengst de hypotheek aflossen waardoor het appartement op de pensioendatum vrij van hypotheek zal zijn. Uitgaande van een jaarlijkse huurstijging is daardoor de huuropbrengst op de pensioendatum gestegen.

 

Deze vorm van pensioenopbouw kent over het algemeen een veel hoger rendement (ca 7%) dan pensioensparen / beleggen (gemiddeld 4%). Het pensioen wordt als het ware betaalt door uw huurder omdat u deze huuropbrengst gebruikt ter aflossing van de hypotheek. Omdat de huur uiteraard hoger moet zijn dan de hypotheeklast creëert u ook nog een direct ingaande cashflow. Per 2017 wordt het opbouwen van een pensioen via de Pensioen BV afgeschaft. Het beleggen in appartementen is daarvoor een uitstekend alternatief.
Wat zijn de risico’s?
 
Met het beleggen in appartementen kunnen goede rendementen worden behaald. 7% is tegenwoordig gangbaar. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Het risico van waardedaling is niet uitgesloten maar de praktijk leert dat na een aantal jaren van waardedalingen veelal altijd worden opgevolgd door jaren van waardestijgingen.

 

Wat dat betreft is vastgoed een stabiele belegging. De hypotheek op het beleggingspand wordt bij aanvang direkt afgelost door de annuïtaire of lineaire hypotheekvorm. De restschuld daalt jaarlijks zodat het risico van een restschuld bij verkoop dienovereenkomstig afneemt. Voordat het appartement wordt aangekocht zal een NVM taxatierapport gevalideerd door het NWWI onderbouwen of het beoogde appartement inderdaad een goede belegging is.

Hoe pakt u dit aan?

Finance & Investments BV heeft voor deze beproefde en succesvolle methode haar specialistische kennis op het gebied van onroerend goed en hypotheken samengebracht waardoor de (beginnende) belegger in het gehele traject kan worden geadviseerd.
In een persoonlijk gesprek bij u thuis inventariseren wij uw wensen en mogelijkheden waarna wij deze analyseren en u adviseren op het gebied van welke financieringsconstructie voor u het meest aantrekkelijk is tot het kiezen van het juiste appartement met de verhuur en het beheer hiervan. Een totale begeleiding bij uw investeringsplannen.

 

Moet ik veel eigen geld inbrengen?
 
Appartementen voor de verhuur kunnen gemiddeld voor 70% van de waarde in verhuurde staat worden gefinancierd. Het restant dient u met eigen middelen in te brengen of door uw hypotheek op uw privé pand aan te passen.

 

Vanwege de huidige lage rente zullen uw maandlasten nauwelijks toenemen en de huuropbrengst gebruikt u om het deel van de verhoogde hypotheek weer af te lossen.
Zes redenen om te investeren in appartementen
  • Grote vraag naar appartementen tot € 1.000,00 per maand
  • Lage hypotheekrente maakt financiering / rendement aantrekkelijk
  • Goed alternatief voor uw spaargeld dat geld kost
  • Huuropbrengst is belastingvrij; rente niet aftrekbaar
  • Prima manier voor pensioenopbouw. De huurder betaalt uw vermogensgroei
  • Reservering groot onderhoud verwerkt in de servicekosten

Contact